Aruba Weer en Klimaat

Iedereen die overweegt om naar Aruba te gaan om te genieten van een heerlijke vakantie wil natuurlijk weten waar men terecht komt. Als u van Aruba weer en klimaat bestudeerd komt u er al snel achter dat het een heerlijk warm maar niet al te nat eiland is. U bent dus in voor een heerlijke zon vakantie waarbij u een heerlijk kleurtje op kunt lopen.

Dat bij last minute Aruba vakantie het weer op Aruba een belangrijke rol speelt mag duidelijk zijn. U gaat immers niet ruim tien uur in een vliegtuig zitten om het vervolgens niet echt behaaglijk warm te hebben tenzij dat natuurlijk de opzet is. De keuze om naar Aruba te gaan is dan ook meestal een keuze voor een zon vakantie en wat dat betreft zit u op Aruba goed. Dat op Aruba klimaat en weer zeer gunstig zijn heeft er natuurlijk ook voor gezorgd dat het eiland een geliefde vakantie bestemming is voor Europeanen en Nederlanders in het bijzonder, maar ook voor Amerikanen bijzonder dichtbij is. Aruba heeft zich dan ook tot tropisch vakantie oord ontwikkeld waar veel mensen naar ontsnappen om te genieten van de zon en de zee. Toch zal op Aruba weer en klimaat niet het enige zijn dat de bezoekers aan zal trekken, het eiland heeft nog veel meer te bieden waar u dan onder het genot van een heerlijk zonnetje van kunt genieten. Hieruit blijkt dan wel weer dat in het geval van Aruba het weer een zeer belangrijke rol speelt.

Dit weer wordt bepaald door de ligging van het eiland in het zuidelijke deel van de Caribische zee, ongeveer twintig kilometer uit de kust van Venezuela. Ten opzichte van de evenaar ligt Aruba op twaalf graden waardoor op Aruba weer en klimaat als tropisch omschreven mogen worden. U zult op Aruba vrijwel altijd een verkoelende winst hebben en dit komt omdat de in de regio heersende passaat wind voor constante verkoeling zal zorgen. De natuurlijke stroming van deze wind verdeelt het Caribische gebied dan ook in twee delen, de bovenwindse en de benedenwindse eilanden waartoe Aruba behoort. Het klimaat van Aruba wordt hier natuurlijk sterk door beïnvloed omdat de passaat zal zorgen voor de constante verkoelende wind. Ook zal de passaat er voor zorgen dat de meeste stormen verder naar het noorden zullen trekken. Ofschoon Aruba officieel niet buiten de orkaan zone ligt zal het weinig voorkomen dat er orkanen aan land komen. Uiteraard zal ook de gemiddelde temperatuur op Aruba hierdoor gunstig beïnvloed worden want deze is met negenentwintig graden in december en tweeëndertig in juli en augustus aardig hoog te noemen. Aan de andere kant zal op Aruba weer en klimaat het eiland natuurlijk ook het hele jaar door tot een ideale vakantie bestemming maken. Het feit dat het gedurende onze winter maanden wanneer het hier ijzig koud is op Aruba nog gewoon bijna dertig graden zal zijn, zorgt er voor dat het heerlijk is om even lekker te ontdooien. Wel verwachten wij dat de plotselinge verschillen in temperatuur door het weer op Aruba als een grote schok over kunnen komen.

De ligging in het zuidelijke deel van de Caribische zee net voor de kust van Venezuela heeft natuurlijk een belangrijke invloed gehad op het ontstaan van Aruba. De sterke zee stroming en de aanhoudende passaat wind hebben op Aruba weer en klimaat over de vele miljoenen jaren zo beïnvloed dat de oostkust is opgetrokken uit ruwe rotsen terwijl aan de westkust de parel witte zandstranden te vinden zullen zijn. De westkust is niet alleen vanwege de stranden die tot de mooiste ter wereld behoren aantrekkelijk. Het feit dat de passaat wind uit het oosten komt zal het klimaat van Aruba zo beïnvloeden dat het aan de westkust ook altijd een stuk rustiger is wat betreft het weer. De westkust ligt in de schaduw van het eiland wat betreft de wind en is daardoor een stuk aangenamer vertoeven dan de westkust. Dat op Aruba het weer daarnaast ook warm is zal er voor zorgen dat het ideale omstandigheden heeft om heerlijk te zonnen, te duiken of te snorkelen. Dit laatst kunt u bijvoorbeeld heel goed doen rond het koraal rif dat bijna langs de gehele westkust ligt. Natuurlijk zal op Aruba weer en klimaat er door de jaren heen voor hebben gezorgd dat dit rif heeft kunnen ontstaan. Naast het duiken op en rond de koraal riffen zijn er ook veel mogelijkheden voor wrakduiken rond de vele schepen en vliegtuigen die voor de kust zijn vergaan. Door de gemiddelde temperatuur op Aruba zal dit zelfs heel erg verkoelend kunnen zijn maar bovenal is duiken op Aruba een zeer bijzondere belevenis.

Natuurlijk zult u bij de last minute Aruba tips kunnen lezen dat u ter degen rekening moet houden met het klimaat en het weer dat daarbij hoort. Dat op Aruba weer en klimaat anders zijn dan in andere landen mag immers onderhand wel duidelijk zijn. Dit maakt Aruba tot een hele mooie plaats om te duiken of te snorkelen maar bijvoorbeeld ook om te zeilen of te surfen. Ook buiten het water zal er voldoende te beleven zijn maar houd er wel rekening mee dat wat het klimaat van Aruba behoorlijk droog is. Jaarlijks valt er gemiddeld zeshonderd millimeter neerslag en soms is dat meer maar meestal minder. Dat het weer door het jaar heen zeer veel af wijkt, zorgt er voor dat de meeste neerslag in de wintermaanden zal vallen waardoor de zomers erg droog zullen zijn. Wat dit betreft zullen op Aruba klimaat en weer er voor zorgen dat u bij het wandelen of fietsen altijd ruim voldoende water bij u moet hebben. Dat op Aruba weer en klimaat erg droog is kunt u ook goed zien aan de vegetatie die u aan treft, Aruba is veel minder groen dan de andere ABC eilanden en de typische Dividivi bomen en de vele cactussen zijn typische voorbeelden van de omstandigheden. Dit alles wil natuurlijk niet zeggen dat wat betreft het weer Aruba een absoluut ideale plek is om een vakantie door te brengen.

Comments on this entry are closed.