Trouwen op Aruba

Iedereen die een geliefde heeft wil natuurlijk wel romantisch op vakantie gaan en Aruba is daarvoor een ideale bestemming. Trouwen op Aruba is natuurlijk helemaal romantisch omdat u de kans hebt om uw bruiloft net als in de films te laten verlopen. U moet er echter wel rekening mee houden dat dit niet iets is dat u op het laatste moment kunt regelen.

Als u een last minute Aruba bruiloft denkt te kunnen plannen dan zullen we u teleur moeten stellen. U kunt best uw trouwerij vieren op Aruba maar de trouw plechtigheid kan niet op het laatste moment geregeld worden. Dit heeft te maken met het feit dat trouwen een officiële gebeurtenis is waarvoor aan een aantal in de wet vastgelegde voorwaarden moet worden voldaan. Op Aruba trouwen is hier natuurlijk geen uitzondering op en dat is goed te begrijpen als u bedenkt welke legale en fiscale consequenties het in de echt verbonden worden heeft. Zo zult u bijvoorbeeld automatisch elkaars erfgenamen worden en belangrijke medische beslissingen voor elkaar kunnen nemen en ook bij de belasting aangifte zal er het een en ander veranderen. Vandaar dat legaal trouwen op Aruba niet iets is dat maar even snel geregeld kan worden, maar iets dat aan de wetgeving in Nederland en die van Aruba moet voldoen. Dit is dan ook de reden dat u op tijd moet beginnen met het plannen van de grote dag en niet tot het laatste moment moet wachten. Het is wel degelijk zo dat trouwen op Aruba legaal is maar alleen in Nederland erkend wordt als u zich ook aan de Nederlandse regels houdt.

Om te trouwen in het buitenland zult u zich natuurlijk ook aan de regels in dat betreffende land moeten houden en in het geval van Aruba is dat geen uitzondering. Bij het trouwen op Aruba zult u wel enig voordeel ondervinden van het feit dat Aruba een onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden is. Een op Aruba afgegeven trouw akte is immers niet zonder meer geldig in Nederland en u moet het dan ook eerst laten registreren. Dit komt omdat op het gebied van trouwen Aruba natuurlijk zo haar eigen regels hanteert die overigens wel in grote lijnen gebaseerd zijn op de Nederlandse regels. De trouw akte moet gelegaliseerd worden door de autoriteiten van het land waar u trouwt en in het geval van Aruba zal dit door de Nederlandse ambassade kunnen gebeuren vanwege de relatie met het koninkrijk. Andersom geld overigens ook dat scheiden op Aruba niet zomaar mogelijk is voor Nederlanders als u niet volgens de Arubaanse wet bent getrouwd. Voor ieder huwelijk geld immers dat de wet volgens welke men getrouwd is, ook op de ontbinding van het huwelijk van toepassing is. Dit is ook het geval bij het trouwen op Aruba en scheiden is daardoor wel mogelijk maar het geregistreerd partnerschap kent men op Aruba niet. Het is verstandig om u hierover te informeren voordat u deze stap neemt door het een en andere na te lezen op de website van de overheid van Aruba en pas daarna uw bruiloft op Aruba te gaan plannen.

De overheid van Aruba heeft goed begrepen dat het eiland iets heel speciaals te bieden heeft en het daarom een buitengewoon romantische trouw locatie is. Dit is dan ook de reden dat op het gebied van trouwen Aruba u alle medewerking zal verlenen om de officiële procedures zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo zullen er meerdere locaties aangewezen zijn als officiële trouwlocatie en is het mogelijk de meeste officiële zaken op afstand te regelen. In Nederland zult u in ondertrouw moeten gaan en voor trouwen op Aruba is dit natuurlijk ook nodig. Het is echter niet altijd mogelijk om hiervoor enkele weken vooraf bij de ambtenaar van de burgerlijke stand te verschijnen en daarom biedt men de mogelijkheid om de ondertrouw periode tot een minimum te beperken. Op Aruba trouwen betekend daarom dat u de officiële akte van ondertrouw schriftelijk in kunt dienen en dit moet minimaal veertien dagen voor het voltrekken van het huwelijk gebeuren. Daarnaast zult u de ambtenaar van de burgerlijke stand op Aruba ook een aantal bewijzen moeten overleggen die verklaren dat er geen bezwaar is tegen het voorgenomen huwelijk en betreffende uw identiteit. Alleen als u aan alle gestelde voorwaarden hebt voldaan is legaal trouwen op Aruba mogelijk. Toch bent u er met het voorbereiden van alle papieren die moeten worden ingediend voor het trouwen op Aruba nog niet omdat u natuurlijk ook wilt dat uw huwelijk in Nederland ook erkend wordt.

Net zoals u bij de gemeentelijke basis administratie een uittreksel van het geboorteregister en mogelijk een verklaring van ongehuwd zijn hebt moeten halen, moet u ook de Arubaanse trouwakte laten registreren. Hiervoor is het belangrijk dat het trouwen op Aruba legaal dient te gebeuren en de trouwakte ook officieel is gelegaliseerd. Aruba is dan wel een van de meest romantische locaties om te trouwen maar er komt wel het een en ander bij kijken voordat alles is geregeld. Het gaat in dit geval dan alleen over de officiële plechtigheid en nog niet eens over op de bruiloft op Aruba. Als u alles vanuit Nederland via email en de telefoon moet regelen dan zal het niet mee vallen om een geslaagd feest te organiseren. Het is dan ook zeker een aanrader om hiervoor een weddingplanner in te schakelen en de meeste luxe hotels en resorts hebben die in dienst. Zij kunnen voor u op Aruba bruiloft feesten organiseren en u terzijde staan bij het verzamelen en indienen van alle officiële documenten. Natuurlijk zal ook dit de nodige tijd kosten om goed voor te bereiden en daarom alleen al is het verstandig om op tijd te beginnen met de voorbereidingen. Als u dat doet dan zal trouwen op Aruba precies voldoen aan de hoge eisen die u zelf in uw dromen hebt gesteld aan de grote dag. Omdat zon, zee, parelwitte stranden en wuivende palmbomen gegarandeerd zijn, zal op Aruba trouwen daadwerkelijk de mooiste dag van uw leven opleveren.

Comments on this entry are closed.