Golf op Aruba

Er zullen natuurlijk veel activiteiten die u kunt ondernemen tijdens uw tropische vakantie en voor een steeds groter wordende groep toeristen hoort golf daar ook bij. Golf op Aruba is een mogelijkheid die al geruime tijd mogelijk is en als de plannen tot uitvoer worden gebracht zal Aruba het Caribische Mekka van de golfsport kunnen worden.

Als u voor een last minute Aruba golf vakantie kiest mag u een eerste klas golf vakantie verwachten op een eerste klas vakantie eiland. Dit klinkt wellicht als een goede slagzin voor een reis bureau maar het is ook echt waar als u kijkt naar de mogelijkheden die op Aruba geboden worden. De laatste paar decennia is de populariteit van het golfen enorm toegenomen en Aruba is mee gegroeid met de vraag die er is. De oudste golfbaan van Aruba bevindt zich in het zuiden bij St. Nicolaas en de golfclub Aruba in zelfs al in 1941 opgericht. Deze baan is echter enigszins verouderd en vooral sinds de komst van maar liefst twee nieuwe banen veel minder in gebruik. Dat golf op Aruba erg populair is heeft voornamelijk te maken met de steeds groter wordende stroom toeristen waar bij vooral de Amerikaanse toeristen graag een rondje willen spelen en daar ook best voor willen betalen. Dit wil overigens niet zeggen dat een golf vakantie onbetaalbaar is en dat komt voornamelijk omdat de nieuwste banen bij een resort gelegen zijn. De ligging bij een resort biedt dan ook weer voldoende mogelijkheden voor een last minute golf vakantie.

In 1995 is een grote stap gemaakt vanaf de negen holes baan van de Aruba golfclub naar de achttien holes baan bij het Tiera Del Sol resort in het noorden van Aruba. Het ontwerp van deze par eenenzeventig baan was toevertrouwd aan de bekende Robert Trend Jones II en het is een baan van absolute wereld klasse. Het zal u dan ook niet verbazen dat u speelt volgens de golfbaan regels zoals deze internationaal erkend en gehanteerd worden. Dat op het gebied van evenementen Aruba u veel te bieden heeft mag duidelijk zijn en de Tiera Del sol is dan ook de locatie waar voor het jaarlijkse International Pro-am Golf Tournament. Natuurlijk wordt dan helemaal volgens de regels de Aruba golfbaan van Tiera Del Sol afgesloten voor het spelend publiek en zullen spelers van wereld klasse hun kunsten laten zien. Toch kunt u natuurlijk gedurende het hele jaar zelf wel voor golf op Aruba bij deze buitengewoon fraaie baan terecht. Omdat de baan op een heuvel ligt zal de wind zeker een uitdaging vormen en zal de baan door het goede ontwerp u zeker niet meehelpen. Voor een golf vakantie Aruba aan doen zal u met deze baan een onvergetelijke ervaring opleveren waar u nog lang aan terug zult denken. U zult dan ook zeker niet de eerste zijn die nog eens terug keert om deze mooie baan nogmaals te bedwingen. Of u daarbij voor een goedkope Aruba golf vakantie wilt kiezen is natuurlijk helemaal aan u want waarschijnlijk wilt u zeker zijn van een plaats.

De tweede baan die veel gebruikt wordt bevind zich bij het Divi Village in de hoofdstad Oranjestad en zal u op een door Litten en Viola ontworpen baan een unieke combinatie bieden van uitzicht over zee en een par zesendertig baan. Op het gebied van golf op Aruba is The Links golfbaan bij het Divi Village een waar paradijs te noemen omdat deze aan de westkust van Aruba ligt. Dit betekend dat de wind een veel kleinere factor speelt maar de uitdagingen van de baan er niet minder om zullen zijn. De prachtige water partijen die kunstmatig zijn aangelegd zullen door middel van deze golfbaan Aruba een nieuwe trekpleister op hebben geleverd. Het resort zelf zal u alles bieden wat u van een resort verwacht maar dan met toegang tot de golfbaan en dat is iets dat op Aruba hotels niet allemaal kunnen zeggen. Ook hier zullen de golfbaan regels streng nageleefd worden en zult u bij inschrijving van alle specifieke regels op de hoogte gebracht worden. U hoeft feitelijk niets mee te nemen omdat uitrusting terplekke gehuurd kunnen worden en de laatste mode in de pro-shop aangeschaft kunnen worden. Bij The Links op Aruba golf spelen is het genieten van uw favoriete sport in een adembenemende locatie waar u naar een rondje spelen zo het water in kunt glijden zonder het resort te hoeven verlaten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat op het gebied van golf op Aruba de ligging van The links aan de westkust deze baan een zeer welkome aanvulling was.

Het is de stellige verwachting van de planners en de ondernemers op Aruba dat de rek nog niet helemaal uit het golf toerisme is en dat er zeker nog potentie in de markt zit. Voor een golf vakantie Aruba kiezen is dan ook een mogelijkheid die actief op de markt gezet wordt en waar ook veel animo voor bestaat. Er worden daarom plannen gesmeed voor een nieuwe baan met een bijbehorend resort. Dit zal een nieuwe en zeer grote impuls betekenen voor de mogelijkheden van golf op Aruba en er wordt door menigeen reikhalzend naar uitgekeken. Vooralsnog zijn dit slechts plannen en de beleidsmakers zullen de mogelijkheden voor deze ontwikkeling aan moeten geven. Volgens ingewijden is er echter nog voldoende mogelijkheid om het aantal golf vakanties uit te breiden. Of volgens de huidige regels op Aruba een golfbaan extra aanleggen ook daadwerkelijk mogelijk is zal nog moeten blijken. Het mag immers duidelijk zijn dat op Aruba weer en klimaat niet meewerken om een golfbaan aan te leggen en te onderhouden. De nadruk komt steeds meer te liggen op het behoud van de natuur en het kan dan ook goed zijn dat dit beleid de bouw dwarsboomt. Toch hoeft u voorlopig niet verlegen te zitten voor een last minute golf vakantie omdat er zeker voldoende mogelijkheden zijn. U kunt dus in een uitgelezen locatie genieten van een goedkope Aruba golf vakantie en alles dat dit tropische eiland u nog meer te bieden heeft.

Comments on this entry are closed.