Evenementen Aruba

Een vakantie op een zonnig en vooral tropisch eiland zoals Aruba is natuurlijk een grote wens van heel veel mensen. Toch kan het ook goed zijn dat u naast zonnen en sporten ook graag voor evenementen Aruba bezoekt. Uiteraard bent u dan aan het goede adres wat er worden het hele jaar door veel evenementen georganiseerd.

Als u last minute Aruba evenementen wilt bezoeken dan zult u niet het altijd in de hand hebben welke evenementen er wel of niet plaats vinden. Het kan immers goed zijn dat de evenementen die u graag wilt bezoeken niet plaats vinden op het moment dat u op reis kunt. Het is dus altijd verstandig om goed te kijken of de evenementen die u wilt bezoeken plaats zullen vinden op het moment dat u op reis kunt. Als u geen specifieke voorkeuren hebt dan komt dat goed uit want er is vrijwel altijd wat te doen op Aruba. Daarbij zullen evenementen georganiseerd worden die klein van schaal zijn terwijl voor andere evenementen het eiland helemaal uit zal lopen. Het komt ook voor dat voor sommige evenementen Aruba publiek van over de hele wereld aan trekt terwijl weer andere vooral een klein lokaal publiek zal hebben. Toch mag het duidelijk zijn dat u zich niet hoeft te vervelen en dat is nog afgezien van het feit dat er ook voor de toeristen op Aruba veel wordt georganiseerd. Het bouwen van een feestje zit de bewoners in het bloed en dus is op Aruba een jaarlijks evenement nog steeds reden om er een feest van te maken dat zijn weerga niet kent.

Natuurlijk zijn niet alle evenementen en festivals even groots opgezet omdat het publiek waarvoor het georganiseerd wordt natuurlijk niet altijd even groot is. De belangrijkste evenementen op Aruba zijn zonder meer die met het carnaval te maken hebben. Dit heeft uiteraard te maken met het feit dat tachtig procent van de bevolking katholiek is en dit belangrijke feest dus viert. Daarnaast houden de inwoners wel van een feestje en wordt het carnaval op geheel eigen Caribische wijze gevierd. Op Aruba carnaval vieren zal een periode van een maand in beslag nemen waarbij er vrijwel iedere dag weer andere evenementen georganiseerd worden. De grote afsluiting is de Grand Carnaval Parade die met de eigenlijke viering van het carnaval samen valt. Omdat het carnaval natuurlijk in het begin van het jaar gevierd wordt zult u de reis wel hierop af moeten stemmen. Er worden op Aruba festivals georganiseerd die met carnaval te maken hebben en natuurlijk ook in diezelfde periode plaats vinden. Een bezoekje aan de beste last minute Aruba aanbieder zal dus goed gepland moeten worden omdat de beste aanbiedingen pas kort voor tijd beschikbaar zullen zijn. Dit geld uiteraard ook als u voor andere evenementen Aruba bezoeken door middel van last minute vakanties. Een goede voorbereiding is dus belangrijk en dan nog moet u maar afwachten of er ook daadwerkelijk een reis beschikbaar is. Toch is voor bepaalde festivals Aruba bezoeken wel een belangrijke reden om voor een last minute vakantie te kiezen.

Naast het jaarlijkse carnaval dat natuurlijk heel belangrijk is worden er natuurlijk nog veel meer evenementen georganiseerd waar toeristen soms zelf nadrukkelijk welkom zijn. Onder deze evenementen op Aruba is bijvoorbeeld het Bon Bini festival dat wekelijks wordt georganiseerd speciaal voor de toeristen. Het is natuurlijk zo dat de bewoners van Aruba wel van een feestje houden maar toch is dit festival een manier van u welkom heten op het blije eiland en om u kennis te laten maken met de rijke cultuur van Aruba. Voor festivals Aruba bezoeken die specifiek met Aruba te maken hebben kan natuurlijk niet compleet zijn zonder Aruba dag, de dag dat Aruba de status aparte ontving en vanaf dat moment een apart land binnen het koninkrijk der Nederlanden was. Ook de grootste staatsman aan wie het verkrijgen van deze status aparte wordt toegedicht heeft ene eigen feestdag. Daarnaast worden er op Aruba evenementen georganiseerd die u veel meer van de cultuur van het eiland leren kennen. Denk hierbij aan het food and wine festival of het oogstfeest van sint Jan, maar ook Carubbian festival en tal van lokale initiatieven. U begrijpt wel dat op het gebied van evenementen Aruba u veel te bieden heeft en dit is al helemaal zo als u naar de evenementen kijkt die een meer internationale uitstraling hebben. De Heineken catamaran regatta, en de fiets en zeil festivals trekken jaarlijks veel bezoekers uit vele landen en ditzelfde geld ook op Aruba voor festivals die met muziek te maken hebben.

Ook de liefhebbers van golf komen aan hun trekken omdat golf op Aruba een veel beoefende sport is. Het jaarlijkse prof toernooi zal op de wereld klasse baan van Tiera Del Sol plaats vinden en trekt vele toppers aan. Voor andere sport evenementen Aruba bezoeken is ook goed mogelijk, Aruba kent een zeer interessant strand tennis toernooi terwijl strand volleybal en strand voetbal natuurlijk ook veel beoefend worden. Ook niet te vergeten is de halve marathon en natuurlijk de triatlon die jaarlijks veel internationale sporters aantrekken. Ook op Aruba een jaarlijks evenement bijwonen is zeker mogelijk als u uw reis goed af stemt op het evenement dat u wilt bezoeken. Sinterklaas onder de stralende zon is een speciale gebeurtenis al is Koninginnedag in de zon natuurlijk al veel bekender voor ons in Nederland. U hoeft zich absoluut niet te vervelen want er is altijd wat te doen op Aruba en daarnaast zullen ook veel Aruba hotels en resorts hun eigen activiteiten organiseren waar de gasten mee vermaakt worden. Het is de moeite waard om de tijd te steken in het opzoeken van de evenementen die georganiseerd worden tijdens uw verblijf want dit kan er zoveel interessanter door worden. Apart voor bepaalde evenementen Aruba bezoeken kan natuurlijk ook mar dan moet u uw reis bij het evenement afstemmen. Voor veel mensen zal dit betekenen dat men graag op Aruba carnaval wil vieren en genieten van hoe de inwoners van Aruba dit festival op grootste en geheel eigen wijze vieren.

Comments on this entry are closed.